Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 Inuyasha 

Kép

Név: Inuyasha

Kor: kb. 200 éves (de kb. 17-nek néz ki)

Félszellem, kutyadémon

Család: Csak a féltestvére él. (Sesshoumaru)

Kardja: Tessaiga (Tetsusaiga)

Szerelme(i): Kikyou, Kagome

Főellenség: Naraku

Ő a történet makacs és önfejű főszereplője. Mivel apja szellem volt (InuTaishou), anyja pedig ember (Izayoi), így Inuyasha félszellemnek született. Van egy féltestvére -Sesshoumaru-, ki egy youkai (szellem). Nem mondhatni, hogy nagyon kedvelik egymást, vagy, hogy ők a testvéri szeretet mintaszobrai, ugyanis bármikor képesek lennének egymást megölni (főleg Sesshoumaru tenné ezt meg). Inuyasha 50 éve beleszeretett egy papnőbe (Kikyouba), kit megbíztak az ékkő őrzésével. Azonban egy félszellem (Naraku) kijátszotta őket egymás ellen, mivel beleszeretett Kikyouba (és magának akarta). A terve viszont nem sikerült, mivel Kikyou örök álomba taszította szerelmét, majd meghalt.

Inuyashát 50 év múlva azonban egy jövőből érkező lány kiszabadította, ki nem volt más, mint Kagome, Kikyou reinkarnációja. Először mindig dúrva és bunkó volt vele a félszellem, de később már gyengéd érzelmeket is táplálni kezdett a lány iránt. Viszont így is mindig veszekednek, főleg miután Kagome összetörte az ékkövet.

Inuyashának van egy kardja, a Tessaiga/Tetsusaiga, mit apja agyarából kovácsoltak (Toutousai készítette). Ezt a fegyvert Inu no Taishou sírjában rejtették el. Ezt szellem nem tudja megfogni, így Sesshoumaru se tudta, ezért a két testvér között az animében folyton harc folyik, mivel a fivér úgy gondolja, hogy az "őt illeti". Ez a kard igen fontos tárgy a történetben, mivel ez tartja kordában a félszellem youkai vérét. Azonban még így is előfordul, hogy Inuyasha "szellemé válik", mikor halálfélelme van, és nincs nála a Tessaiga.

Kép

Inuyasha minden teliholdkor át szokott változni emberré. Ez a félszellemséggel jár. Ilyenkor elveszti minden szellemi erejét, még a Tessaigát sem tudja átváltoztatni.

Kép

A félszellemnek a kardján kívül még van egy mágikus gyöngyfüzére, mit még Kikyou készített neki. Miután Inu. találkozott Kagomével, Kaede ráatta ezt az "ékszert", hogy majd a lány könnyebben bírjon vele, ugyanis Inuyasha hajlamos arra, hogy elveszítse a fejét. 8) A nyaklánc igen egyszerűen működik, csak annyit kell mondania Kagomének, hogy "fekszik".

Kép

Inuyasha olyan fajta szereplő, ki igaz, hogy szeret belekötni másokba, de a barátait viszont mindenáron megvédelmezi, kiáll melletük.

Megjegyzés: Inuyasha nagyon szereti azokat a modern ételeket, amiket Kagome szokott hozni nekik otthonról.

 

Kagome Higurashi

Kép

Név: Kagome

Kor: 15 éves

Család: Van egy öcse-Sota, anyja és egy nagyapja

Fegyver: Íj és nyilak

Ember, gimnazista

Szerelme: Inuyasha

Szereti: Kouga, Hojo

Főellenség: Naraku

 Kép

Ő a történet (egyik) női főszereplője. A többi szereplővel ellentétben Kagome a mai Tokióban él családjával. 15. születésnapján egy szellem kitört az ősi szent kútjukból, és magával ragadta az ünnepeltet. Így került a lány a középkori Japánba. Később kiderült, hogy ő Kikyou reinkarnációja, mivel benne is megvannak a papnő képességei (na meg kísértetiesen hasonlít is rá), ráadásul a Szent Ékkő is az ő testében volt, mit pár nap múlva szét is sikerült törnie...^-^

 

 

A középkorban ismerkedett meg Inuyashaval, kit erejével fel tudott ébreszteni. (Kagome hatástalanította a félszellemet eltalált nyilat [csak egyszerűen kihúzta azt], így megtörte az átkot.) Eleinte nem kedvelték Inuyashaval egymást, (főleg azért, mert a félszellem mindig Kikyout látta benne) de végül megbékéltek egymással... A végén már egyfajta "szerelem" is kialakult köztük.

Kagome igen rendes lány, ki mindig odafigyel a barátaira, és oltalmazza őket. Nagyon bátor, mit meg is szokott mutatni a történet alatt. Mindenki kedveli (na jó...Kikyou nem...). Kagome ezen kívül még igen tehetséges íjász, ügyes papnő (le se tagadhatná Kikyout :D), és igen jó barát. A családját és barátnőit nagyon szereti, annyira, hogy értük bármit megtenne. Amúgy Kagome szerencsés is... sok fiúnak tetszik, kik ezt nem tagadják. Ilyen srác pl. Kouga és Houjo.

 

Miroku 

Kép

Név: Miroku

Kor: kb. 18 éves

Ember, szerzetes

Fegyver: Az átok a kezén, botja, varázsigék

Szerelmei: Sango (és az összes csinos lány a világon)

Főellenség: Naraku

Hát igen... a perverz szerzetes. XD Mirokuról azt kell tudni, hogy szereti a szépet, okos, gyors futó, és az embereket könnyen át tudja verni, becsapni (általában így szerez mindig estére szállást). Szerintem ezek a legfontosabb tulajdonságai.

Miroku egy híres szerzetes, akit leginkább a tenyerén lévő fekete lyukról ismernek... :

Sok évvel ezelőtt Miroku nagyapját megsebezte Naraku (a tenyerét), amin egy fekete lyuk keletkezett. Ez egy átok, ami csak akkor tűnik el, ha a féKéplszellem (Naraku) meghal. A szerzetes ezért is akarja megölni. Mirokura ez úgy került (a szélörvény), hogy a lyuk,  a viselője tenyerén napról-napra növekszik, egészen addig, amíg abba nem hagyja a növekedést, és be nem szippantja a viselőjét. Ha ez megtörtént  a lyuk átkerül annak a férfinak ez első szülött fiára, akivel végzett az örvény. Ez a folyamat (mint már említettem) addig megmarad, amíg Naraku meg nem hal. Miroku ezzel is magyarázza a nőhajkurászását, mivel fontos lenne neki, hogy a fiú gyermeke (ha neki nem is sikerül) legyőzhesse a félszellemet.

Ez a felete lyuk egyébként mindent be tud szívni, viszont pl. Naraku mérgező darazsai meg tudják betegíteni a szerzetest, miután azokat elnyelte az örvénnyel.

Mirokunak nőmániája ellenére van egy iKépgaz szerelme, Sango. Közöttük a vonzalom kölcsönös, azonban egyikük se meri megvallni az érzelmét a másiknak, sőt még azt se ismerik be, hogy egyáltalán szeretik egymást. (Most üzenném,  a romantikus jelenetek v. részek kedvelőinek, hogy velük sokáig tartó, csöpögős pillanatokat nem igazán lehet látni az animében, ugyanis Miroku a fogdozásával ezeket el szokta mindig rontani.)  

 

 Sango

Kép

Név: Sango

Kor: kb. 16 éves

Fegyver: Egy óriási bumeráng (Csonttörő)

Kedvence/társa: Kirara

Ember, szellemírtó

Ellenség: Naraku

Eljegyezte: Takeda Kyosuke

Szerelme: Miroku (de ezt titkolja (animében), bár eléggé észrevehető)

 

 

 

Shippo

Kép

  Név: Shippo

Kor: kb. 7 éves

Róka szellem

Fegyver: A saját trükkjei

Főellenség: Naraku, a történet elején még a villámfivérek is

Szerelmei: két kislány (csak tetszenek neki)

 Szerette: Soten

Shippou egy fiatal rókaszellem, aki korán elvesztette a szüleit. Őket a Villámfivérek ölték meg, pusztán szórakozás képpen. Shippou ezután bosszút akart állni rajtuk, mi sikerült is, igaz Inuyasha segítségével.Kép

Shippou igaz kicsi, és elég gyengének tűnik (azért van ereje), mégis rengeteg támadása van. Ezek azonban inkább szórakoztatóak és viccesek, mint veszélyesek. Azonban a gyengébb szellemeket ezekkel le lehet győzni.

KépShippou -ha kedve tartja- át tud változni egy rózsaszínű gömbbé (?). Ezt, mondjuk a legtöbbször veszély esetén használja, ugyanis ekkor képes lesz repülni. Ha ebben az alakjában van, akkor több személyt is elbír.

 

A kicsi rókaszellem mindig Kagomével van, ugyanis Inuyashával gyakran összevesznek, és Shippout csak a lány tudja "megvédeni" a félszellem ütéseitől. Emellett Kagomét nagyon kedveli, ki mindig elhalmozza édességekkel, ha viszatér a középkorba.

 

Kirara

Kép

Név: Kirara

Macskaszellem

Fegyver: Önmaga

Gazdája: Sango

Kirara Sango kiscicája. A szellemírtó lány még kigyerek volt amikor kapta. Azóta is vele van.

Kiraranak két alakja van:

1.az aranyos kiscica (mint fennt a képen)       

 2. az átváltozott "nagymacska".

Ebben az alakjában szokott harcolni, és a csapat tagjait is így szállítja különböző helyekre.

 

 

Írta: Akemy

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

...

(Akemy (szerki), 2009.02.03 14:22)

Sajnos még nem volt időm befejezni, de ha kész leszek velük, akkor mindegyiknél kb. annyi leírás lesz mint Inuyashanál.

...

(KageNeko, 2009.02.03 13:16)

Néztem a szereplő ismeretőket és mit ne mondjak, még a mellékszerelők is több információval lettek ellátva, mint Miroku, Sango, Shipo és Kirara.
Szerintem ők sem annyira jelentéktelenek


« előző

1 | 2 | 3 

 

ProfilképLevelezőlista
Archívum

Naptár
<< Január / 2019 >>

Statisztika

Online: 5
Összes: 255998
Hónap: 1890
Nap: 78