Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 Inuyasha 

Kép

Név: Inuyasha

Kor: kb. 200 éves (de kb. 17-nek néz ki)

Félszellem, kutyadémon

Család: Csak a féltestvére él. (Sesshoumaru)

Kardja: Tessaiga (Tetsusaiga)

Szerelme(i): Kikyou, Kagome

Főellenség: Naraku

Ő a történet makacs és önfejű főszereplője. Mivel apja szellem volt (InuTaishou), anyja pedig ember (Izayoi), így Inuyasha félszellemnek született. Van egy féltestvére -Sesshoumaru-, ki egy youkai (szellem). Nem mondhatni, hogy nagyon kedvelik egymást, vagy, hogy ők a testvéri szeretet mintaszobrai, ugyanis bármikor képesek lennének egymást megölni (főleg Sesshoumaru tenné ezt meg). Inuyasha 50 éve beleszeretett egy papnőbe (Kikyouba), kit megbíztak az ékkő őrzésével. Azonban egy félszellem (Naraku) kijátszotta őket egymás ellen, mivel beleszeretett Kikyouba (és magának akarta). A terve viszont nem sikerült, mivel Kikyou örök álomba taszította szerelmét, majd meghalt.

Inuyashát 50 év múlva azonban egy jövőből érkező lány kiszabadította, ki nem volt más, mint Kagome, Kikyou reinkarnációja. Először mindig dúrva és bunkó volt vele a félszellem, de később már gyengéd érzelmeket is táplálni kezdett a lány iránt. Viszont így is mindig veszekednek, főleg miután Kagome összetörte az ékkövet.

Inuyashának van egy kardja, a Tessaiga/Tetsusaiga, mit apja agyarából kovácsoltak (Toutousai készítette). Ezt a fegyvert Inu no Taishou sírjában rejtették el. Ezt szellem nem tudja megfogni, így Sesshoumaru se tudta, ezért a két testvér között az animében folyton harc folyik, mivel a fivér úgy gondolja, hogy az "őt illeti". Ez a kard igen fontos tárgy a történetben, mivel ez tartja kordában a félszellem youkai vérét. Azonban még így is előfordul, hogy Inuyasha "szellemé válik", mikor halálfélelme van, és nincs nála a Tessaiga.

Kép

Inuyasha minden teliholdkor át szokott változni emberré. Ez a félszellemséggel jár. Ilyenkor elveszti minden szellemi erejét, még a Tessaigát sem tudja átváltoztatni.

Kép

A félszellemnek a kardján kívül még van egy mágikus gyöngyfüzére, mit még Kikyou készített neki. Miután Inu. találkozott Kagomével, Kaede ráatta ezt az "ékszert", hogy majd a lány könnyebben bírjon vele, ugyanis Inuyasha hajlamos arra, hogy elveszítse a fejét. 8) A nyaklánc igen egyszerűen működik, csak annyit kell mondania Kagomének, hogy "fekszik".

Kép

Inuyasha olyan fajta szereplő, ki igaz, hogy szeret belekötni másokba, de a barátait viszont mindenáron megvédelmezi, kiáll melletük.

Megjegyzés: Inuyasha nagyon szereti azokat a modern ételeket, amiket Kagome szokott hozni nekik otthonról.

 

Kagome Higurashi

Kép

Név: Kagome

Kor: 15 éves

Család: Van egy öcse-Sota, anyja és egy nagyapja

Fegyver: Íj és nyilak

Ember, gimnazista

Szerelme: Inuyasha

Szereti: Kouga, Hojo

Főellenség: Naraku

 Kép

Ő a történet (egyik) női főszereplője. A többi szereplővel ellentétben Kagome a mai Tokióban él családjával. 15. születésnapján egy szellem kitört az ősi szent kútjukból, és magával ragadta az ünnepeltet. Így került a lány a középkori Japánba. Később kiderült, hogy ő Kikyou reinkarnációja, mivel benne is megvannak a papnő képességei (na meg kísértetiesen hasonlít is rá), ráadásul a Szent Ékkő is az ő testében volt, mit pár nap múlva szét is sikerült törnie...^-^

 

 

A középkorban ismerkedett meg Inuyashaval, kit erejével fel tudott ébreszteni. (Kagome hatástalanította a félszellemet eltalált nyilat [csak egyszerűen kihúzta azt], így megtörte az átkot.) Eleinte nem kedvelték Inuyashaval egymást, (főleg azért, mert a félszellem mindig Kikyout látta benne) de végül megbékéltek egymással... A végén már egyfajta "szerelem" is kialakult köztük.

Kagome igen rendes lány, ki mindig odafigyel a barátaira, és oltalmazza őket. Nagyon bátor, mit meg is szokott mutatni a történet alatt. Mindenki kedveli (na jó...Kikyou nem...). Kagome ezen kívül még igen tehetséges íjász, ügyes papnő (le se tagadhatná Kikyout :D), és igen jó barát. A családját és barátnőit nagyon szereti, annyira, hogy értük bármit megtenne. Amúgy Kagome szerencsés is... sok fiúnak tetszik, kik ezt nem tagadják. Ilyen srác pl. Kouga és Houjo.

 

Miroku 

Kép

Név: Miroku

Kor: kb. 18 éves

Ember, szerzetes

Fegyver: Az átok a kezén, botja, varázsigék

Szerelmei: Sango (és az összes csinos lány a világon)

Főellenség: Naraku

Hát igen... a perverz szerzetes. XD Mirokuról azt kell tudni, hogy szereti a szépet, okos, gyors futó, és az embereket könnyen át tudja verni, becsapni (általában így szerez mindig estére szállást). Szerintem ezek a legfontosabb tulajdonságai.

Miroku egy híres szerzetes, akit leginkább a tenyerén lévő fekete lyukról ismernek... :

Sok évvel ezelőtt Miroku nagyapját megsebezte Naraku (a tenyerét), amin egy fekete lyuk keletkezett. Ez egy átok, ami csak akkor tűnik el, ha a féKéplszellem (Naraku) meghal. A szerzetes ezért is akarja megölni. Mirokura ez úgy került (a szélörvény), hogy a lyuk,  a viselője tenyerén napról-napra növekszik, egészen addig, amíg abba nem hagyja a növekedést, és be nem szippantja a viselőjét. Ha ez megtörtént  a lyuk átkerül annak a férfinak ez első szülött fiára, akivel végzett az örvény. Ez a folyamat (mint már említettem) addig megmarad, amíg Naraku meg nem hal. Miroku ezzel is magyarázza a nőhajkurászását, mivel fontos lenne neki, hogy a fiú gyermeke (ha neki nem is sikerül) legyőzhesse a félszellemet.

Ez a felete lyuk egyébként mindent be tud szívni, viszont pl. Naraku mérgező darazsai meg tudják betegíteni a szerzetest, miután azokat elnyelte az örvénnyel.

Mirokunak nőmániája ellenére van egy iKépgaz szerelme, Sango. Közöttük a vonzalom kölcsönös, azonban egyikük se meri megvallni az érzelmét a másiknak, sőt még azt se ismerik be, hogy egyáltalán szeretik egymást. (Most üzenném,  a romantikus jelenetek v. részek kedvelőinek, hogy velük sokáig tartó, csöpögős pillanatokat nem igazán lehet látni az animében, ugyanis Miroku a fogdozásával ezeket el szokta mindig rontani.)  

 

 Sango

Kép

Név: Sango

Kor: kb. 16 éves

Fegyver: Egy óriási bumeráng (Csonttörő)

Kedvence/társa: Kirara

Ember, szellemírtó

Ellenség: Naraku

Eljegyezte: Takeda Kyosuke

Szerelme: Miroku (de ezt titkolja (animében), bár eléggé észrevehető)

 

 

 

Shippo

Kép

  Név: Shippo

Kor: kb. 7 éves

Róka szellem

Fegyver: A saját trükkjei

Főellenség: Naraku, a történet elején még a villámfivérek is

Szerelmei: két kislány (csak tetszenek neki)

 Szerette: Soten

Shippou egy fiatal rókaszellem, aki korán elvesztette a szüleit. Őket a Villámfivérek ölték meg, pusztán szórakozás képpen. Shippou ezután bosszút akart állni rajtuk, mi sikerült is, igaz Inuyasha segítségével.Kép

Shippou igaz kicsi, és elég gyengének tűnik (azért van ereje), mégis rengeteg támadása van. Ezek azonban inkább szórakoztatóak és viccesek, mint veszélyesek. Azonban a gyengébb szellemeket ezekkel le lehet győzni.

KépShippou -ha kedve tartja- át tud változni egy rózsaszínű gömbbé (?). Ezt, mondjuk a legtöbbször veszély esetén használja, ugyanis ekkor képes lesz repülni. Ha ebben az alakjában van, akkor több személyt is elbír.

 

A kicsi rókaszellem mindig Kagomével van, ugyanis Inuyashával gyakran összevesznek, és Shippout csak a lány tudja "megvédeni" a félszellem ütéseitől. Emellett Kagomét nagyon kedveli, ki mindig elhalmozza édességekkel, ha viszatér a középkorba.

 

Kirara

Kép

Név: Kirara

Macskaszellem

Fegyver: Önmaga

Gazdája: Sango

Kirara Sango kiscicája. A szellemírtó lány még kigyerek volt amikor kapta. Azóta is vele van.

Kiraranak két alakja van:

1.az aranyos kiscica (mint fennt a képen)       

 2. az átváltozott "nagymacska".

Ebben az alakjában szokott harcolni, és a csapat tagjait is így szállítja különböző helyekre.

 

 

Írta: Akemy

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

he84@citromail.hu

(he84, 2012.02.02 15:22)

Igen, InuYasha először 17 éves az elején, mielőtt Kikyo a fához szegezi! Majd plusz 50 év, így lesz 67 éves. Ez nála nem sok, mert a féldémonok több száz évig is élhetnek. Ez részben kiderül az 1. évad 2. vagy 3. részéből, mikor azt mondja, hogy "Még jó, hogy nem kell aggódnom az öregség miatt. Legalábbis egyenlőre.". Aki gondolja, járjon utána. De még ha eredeti nyelven nincs is így, eléggé logikus, hogy egy féldémon eredetileg több száz évig éljen, hisz félig ember, félig démon, a teljes valódi démonok pedig több ezer évig élnek. Így logikus, hogy a féldémonok az ember és a teljesen démonok közötti pár száz éves korig élnek jó esetben. Ehhez nem kell sok ész, csupán egy kicsit bele kell gondolni! Na tehát InuYasha 67 éves (ami nem sok egy féldémonnál, feljebb leírtam miért) 50 év után, majd nagyjából 1 év telik el a legvégéig (Final Act-ot és a manga legvégét is beleszámítva), ekkor 68 éves, majd mikor 3 év eltelik és Kagome visszatér hozzá a középkorba, hogy összeházasodjanak, akkor 71 éves (nála féldémonnál ez még mindig nagyrészt fiatalkor). Remélem így már mindenki érti!

Nem 200 éves, ezt csak a 3. nagyfilm miatt írják több helyen,...! A nagyfilmek valójában nem is számítanak bele sem az animébe, sem a mangába! Eléggé eltérőek, nem nagyon jönnek oda!

Mondjuk azok manga fejezetek, nem részek,...! És 558 van összesen, nem 557! Nem nézni lehet (legalábbis nem úgy mint egy műsort, meg animációt), hanem olvasni főleg!

macskusz359@freemail.hu

(Nikol, 2009.05.23 14:26)

Itt elég rosszúl vannak az infok:
Inuyasha nem 200 éves ,hanem 67!
Elmagyarázom:
Inu mikor Kikyouval találkozott 17 volt, aztán 50 évre odaszögezték a Szent fához és így 17 + 50 = 67 !!
Sango 17 éves ,mert amikor Takeda-nak megtetszett 11 éves volt és 8 év után ment vissza ugyhogy 11 + 8 = 17
És amúgy nem jegyezte el! egy 11 éves kislányt?! Na ne röhögtess!
Jah, és Sihhonak 3 szerelme van: Koume,Satsuki,Miuki + a villámfivérek huga : Soten (de Shippo nem szerelmes belé, csak fordítva)!
Meg még Mirokunál mit írsz íjen hülyeséget?!
Nem a világon az összes szép csaj Miroku szerelme!
Tetszik ugyan neki ,de csakis Sango a szerelme mert később el is jegyzi és gyerekek is születnek (ikerk+1)!
Ha valakinek kérdése van vagy 1-557 részzig meg szeretné nézni az Inuyashát, az jöjjön a
www.inuyasha-anime-vilag.gportal.hu -ra
és regizzen ,aztán írjon nekem!

Re: macskusz359@freemail.hu

(Barby^^, 2011.12.26 02:08)

Te jól érzed magad?! Ez mind hülyeség... Napiszarra beküldöm a számolni tudásod XD nálam 11+8 általában 19 xD bár nem tudom, te hol tanultál meg számolni...xDD
Amúgy az oldal szerkesztőjének üzenem, hogy nagyon kafa az oldal, gratulálok hozzá ;) és ne foglalkozz az ilyen hülye emberekkel! ;)

Imádom az oldalt!

(Németh Sára, 2011.11.27 11:03)

Inuyasha , Kagome és Shippo a kedvenc szereplőm.

Hali

(Wolfgirl, 2010.12.23 15:31)

Sziasztok! Szép tartalmas az oldal, nekem tettszik. -^.^- Egy bele kötni valóm lenne, a régi hozzá szólásokhoz. Inu tényleg kb.200 éves, (és ezt a 3. mozifilmben is megemlítik). Mikor Kikyou-val megismerkedett kb. 150 éves lehetett + a fán 50 évet töltött. Nem tudom hogy hogy jött ez a 65. xD Ennyit szerettem volna az okoskodóknak. (A többieknek nem kell magukra venni!) Csak zavarta a szememet egy kicsit... (:
A szereplők szerintem nagyon szépen meg vannak fogalmazva. :]

hello

(viki.r, 2010.12.04 20:24)

szerintem az osses jooooooo:)

XD KEDVENC

(midori, 2010.10.26 14:44)

Kikiyout én is szeretem.Mirokut is birom de őt nem annyira:)

^.^

(Oni-Chan, 2010.10.24 17:29)

Kagomét én se bírom. nekem mondjuk Kikou és Miroku a kedvencem.

XDkedvenc

(midori, 2010.10.23 11:31)

nekem a kedvenc szereplőm:sango,kirara,shippo,de főleg kirara mert annyira édes és szállitásra is alkalmas.inuyasha se rossz.de kagomét nem nagyon birom valahogy nem szimpatikus,az elején még kagomét is kedvencnek tekintettem,de a közepe fele egy kicsit idegesítő lett.

sunny1016@citromail.hu

(Inuko, 2010.08.10 19:05)

Nagyon szuper az oldal!!!

Na ha már kekeckedünk, akkor nem gyöngysor, és nem is gyöngy füzér, hanem Szelidítő-gyöngyök, ahogy Kaede is fogalmazott...
Ami a Miroku-Sango jeleneteket illeti, sajnos valóban hiányoznak, de nem tehetünk róla, hogy a magyar csatornák ennyire gyökerek és nem vásárolták meg a vetítési jogokat, csak a 104.-ik részig...
Nem tudom meddig van szinkronizálva a sorozat, de én nagyon szeretném megszerezni eredetiben dvd-n a 167 részt (ebből 104 már megvan :). A Kanketsu-henről álmodni sem merek szinkronnal, azt is csak égetett felirattal találtam meg...
Ha valaki tudna ilyen infot, megköszönném, ha felvenné velem a kapcsolatot.
sunny1016@citromail.hu
Minden ötlete szívesen várok!!!

micimacko5@citromail.hu

(Aranycopf, 2010.05.24 10:17)

nagyon jóóó az oldal. Ez a Shippo olyan kis cukker!!!

szuper 112ut

(hesi, 2009.11.18 14:43)

nagyon ez az olda!!!!!!!!!!!!!!!!!!

msnausds@freemail.hu

(andi, 2009.07.24 09:05)

Ez az oldal nagyon jó.Mégpedig azért mert én imádom az inuyashát.:)

utóirat

(KageNeko, 2009.07.18 12:13)

Mirokura és Sangora visszatérve: sajnos, ameddig leadták a magyaron valóban nem lehet sokkal romantikus jelenetre számítani tőlük.

De a 118. vagy 128. nem emlékszem pontosXD(imádom azt a részt), 132. rész pont ilyen részek ill a 161. vagy 162.
És persze a manga...mivel időről időre egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Szemtanúja lehetünk a szerzete első féltékenységi "rohamának" is :D

khm^^

(KageNeko, 2009.07.18 12:04)

Attól, hogy 17 évesnek néz ki, még nem jelenti azt, hogy 17 éves is volt, mikor Kikyouval találkozott.
11+8 az nálam is 19, szóval előbb meg kéne tanulni számolni, aztán nagyzolni azzal, hogy végig olvastad a mangát. Ha már itt tartunk...a végén levő három gyerek közül egyik sem ikrek. 3 év telik el miután Narakut elintézték, és minden évre jutott egy gyerek XD
De nem is fejtem tovább az előttem levő mindent leírt, amit én is akartam :D
Bár erről a 11+8ról még lehetne vitatkozni a tények ellenére, mert nem hiszem, hogy 19 éves. Én csak az összeadás helyességét erősítettem meg.

válasz Nikolnak

(Akemy (szerki), 2009.05.23 21:37)

... Kérlek ne fárassz...
1. Inuyasha 100%, hogy nem 67 éves! Kikyou annyi, aki "ember", Inu pedig félszellem, és a félszellemek lassabban öregednek, mint az emberek...

2. Először is tanulj meg számolni, ugyanis 11+8 nálam 19, nem pedig 17. -.-ll
Aztán...azt honnan vetted, hogy én azt írtam, hogy Sangot 11 évesen jegyezték el? Ez hülyeség... Ja, és te röhögtetsz emgem. XD

3.A Shippoushoz annyit, hogyha szeretnéd, akkor átírhatom a kettőt háromra...

4. Azt a "szép csajos" dolgot pedig zárójelbe írtam, ami inkább amolyan megjegyzés, nem pedig "valós" tény.
Na, ennyi lenne, am. köszi, hogy írtál! XD

Akemy (szerki)

(..., 2009.05.10 21:56)

Megtaláltam a második jelzett "hibámat", ami igazából (bocsi) nem hiba. Youkai-t írtam, ami démont/(szellemet). De azért köszi!

Akemy (szerki)

(..., 2009.05.10 21:48)

Szia! Köszi, hogy írtál! A hibáimhoz annyit szólnék, hogy sztem. a gyöngyös baki még elfogadható (de azért a kedvedért átírom :D), a másikat meg nem találtam :D. Am. nekem mindegy, felőlem felvehetjük a kapcsolatot.

inureka@freemail.hu

(ducsai réka, 2009.05.10 21:12)

Naon tetcet ,de sztem volt benne 1-2 hiba pl.: nem mágikus gyögysor volt az inu. nyakában ha nem gyögy füzérnek nevezik hivatalosan a másik nem az anyja errejét kell inunak elrejteni-e hanem az apjáét. De azért nekem tetcet és jó lenne a további akban is ilyeneket csinálni neked mert naon tehet cségesen tudc fogal mazni. És jó lenne föl venni veled a kapcsolatott örülnék neki. na szioka!

mucsaröcsöge

(Akame, 2009.04.04 11:10)

szerintem tök helyes Inuyasha :P de az a baj, hogy az animaxon csak hétvégente adják... és a nagyrászét nem láttam
De az oldal nagyon jó (3 

 

ProfilképLevelezőlista
Archívum

Naptár
<< December / 2018 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 253780
Hónap: 2276
Nap: 45