Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hát... azzal szeretném kezdeni, hogy ha ti is találtatok ezeken kívül bármilyen hibát, akkor ha van kedvetek, légyszí írjátok meg nekem! Kitenném azt is, bebizonyítva, hogy nem figyeltem eléggé.........xD

1. Kagome tanárai

Kagome, ha valóban szenvedett volna azokban a betegségekben, amiket nagyapja kitalált neki, akkor az orvosi kartonja már egy egész regény lenne! De a karton szinte üres, csak az oltási bizonyítványok vannak benne. Kérdés: a Higurashi család hogyan hiteti el az egész életükkel, főleg a tanárokkal, hogy Kagome beteg, amikor se orvos nem látta, sem igazolás nem igazolja?

2. Idő

Takahashi Romiku ugyan jól bánik a tintával, de a történelmet és a számolást még gyakorolnia kell. Ugyanis miközben ő abba a téveszmébe ringatott minket, hogy Inuyasháék a középkorban éltek, ez tévedés. Ugyanis Inuyasháék az 1500-as években éltek. Nos, kérem szépen az már vagy 100 éve az újkor! Nem tudom Japánban, hogy tanítják a törit, de valamit nagyon rosszul csinálnak.

3. Jaken "darabjai"

A Tokijint tuti nem szereti Jaken. Miért? Mert azzal szelték ketté még régebben. Viszont utána Sesshomaru felélesztette. A teste mégis külön maradt! Viszont 1 nappal később már egyben volt!!! Na jó, középkori Japán, de ez... ez már több, mint furcsa!

4. Házfelújítás

A titokzatos maszk című részben a szellem  tűzoltó autó segítségével teljesen betöri Kagome szobájának azon részét, ahol az balak van. A következő részekben, mikor újra látjuk a házat azonban az újból a régi, és Kagome bútorai is. Tataros meló, annyi szent!

5. Kötések

Mikor Kagura elküldi az élőhalottat Inuyasháék búvóhelyére, Inuyashán még nincs rajta a kötés. Mikor viszont 1 másodperel később kiér, hogy megnézze mi az, ugyan az a kötés van rajta, mint amit Miroku levett róla. Érdekes...

6. Színváltó Kodoma

Mikor egy Sesshomaruval vívott csata után Inuyasha elhívja Kagomét (később belelöki a kútba), ott a Kodoma ( a gyöngysor ) gömbölyű gyöngyei fehérek, és a hegyes gyöngyök pedig feketék.

7. Sango ruhái 

Sangonak ugyebár 2 rendes ruhája van. Viszont amikor a hétköznapi ruhája van rajta, akkor nincs rajta a harci öltözéke. Akkor meg hol van? Hogyan tud olyan hamar átöltözni, ha nincs nála a ruha? Ó, és mikor egyszer harcolt Narakuval, akkor a karjából egyszercsak előpattant egy kés. Hogyan csinálta?

8. Emlékezetkiesés

Mikor Tsubaki megátkozza Kagomét, akkor azt mondja, hogy ennél többre számított Kikyou reinkarnációjától. Viszont mikor Kikyou megjelenik, akkor meg azt, hogy "értem már, szóval Kagome a te reinkarnációd, ugye?". Emlékezetkiesés?

9. Rossz szinkron

A Szellemírtókban, mikor Sango hazatér és meglátja Kirarát, úgy köszönti, "hát szia Kikara!". De nem csak a magyarok szúrták el. A Japánok ugyanezt így mondták: "Hello Kilala!". Úgy néz ki, ez örökletes hiba.

10. Mi lett a szülőkkel?

Inuyasha családja halálának körülményeit ismerjük. De vajon mi történt Sango, Shippou és Miroku anyjával és Kagome édesapjával? Elnyelte őket a föld?

11. Gyors fegyverjavítás

A Vézshelyzetben A Toukyjin eltöri a Csonttörőt. De másnapra a fegyver újra régi fényében ragyog. Pedig mikor eltört, akkor Sagonak 3 nap kellett a megjavítására. Talált egy extra gyors kovácsot?

12. Szupervarrók Japánban

Akárhányszor harcolnak és elszakad a ruhájuk, másnapra újra a régi lesz, mintha semmi sem történt volna. Pedig a szakadás az szakadás.

13. Nagy baki

A középkori Japánban a kút, a szent fa és a kapudísz elég messze van egymástól, és nincsenek dombon. Viszont a modern korban mindhárom a Higurashi síremléknél van, alig pár méterre egymástól. Megtanultak mozogni?

14. "Kagome"

Az első részben Inuyasha Kagomét már a nevén szólítja, de a negyedik epizódban viszont mikor Inu. ismét a nevén szólítja a lányt, akkor Kagome azt mondta, hogy "most szólítottál először a nevem!" 

15. Önjavító Tessaiga

A hetedik részben, mikor a Tessaigát már kihúzták, volt egy képkocka, amikor a fegyveren semmilyen sérülés se volt látható. Pedig az "Agyar" elég ütött-kopott egy eszköz, mikor nincs átváltozva. Természetesen kicsivel később már ismét az a régi, sérült kard volt...

16. Láthatatlan kardtok 

Szerintem mindenki tudja, hogy a Tessaigának van tokja. Ezzel nincs is semmi gond, csak az, hogy amikor megtalálták a fegyvert, akkor se híre, se hamva nem volt a hüvelynek. Mikor viszont visszatértek Kaede falujába, akkor már ott volt Inuyashanál!

 17. Kard méretei

A Tetsusaigának mindig mások a méretei! Egyszer kicsi, egyszer nagy. Figyelhettek volna egy kicsit erre is..........

18. Eszrevétlen kar

Amikor Sesshoumaru kapott egy új kart Narakutól, nem vették valami hamar azt észre Inuyashaék. Még akkor se jöttek rá, amikor Sesshy megfogta, és használta a fegyvert!

19. Sesshoumaru és Jaken szeme

Mikor Naraku átnyújtotta Sesshynek az emberkart, akkor azt mondta, hogy "LÁTHATJÁTOK, hogy bele van ágyazódva az ékkő egy szilánkja.". A bökkenő csak az, hogy egyedül Kagome képes látni a szilánkokat! Sesshoumaru és Jaken akkor hogyan látták, amikor az bele volt mélyen ágyazódva a kézbe? Talán egy új képesség? Furcsa..................

20. Miroku és a bicikli

Mikor Miroku "elrabolta" Kagomét, akkor csak felpattant a lány biciklijére, és eltekert! ^-^ Ezt meg hogyan csinálta? Ugyanis a szerzetes akkor látott először kerékpárt, és már is megtanult menni vele. Ez még nem minden! Ennek a furcs járműnek (xD) magától rájött a nevére is!

Írta: Akemy

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: ...

(Akemy (szerki), 2011.12.26 23:55)

Ezen már én is gondolkodtam, de ez mondjuk sok animében van így. Lehet simán lusta volt lerajzolni a mangaka, ahogy megkeresi a szétszórt ruháit, és felöltözik a szereplő. xĐ Meg milyen hosszú lenne már a képregény, ha minden apró részlet benne lenne. Pl. mindegyik reggeli-ebéd-vacsora minimum, vagy hogy őket is "szólítja a természet", stb... x'Đ

Inuyasha kardja (17) macsek

(Deicsi, 2011.01.18 01:15)

a kardhibákra már én is felfigyeltem és nagyon is idegesít... mikor Inuyasha leengedi maga mellé akkor még kicsi... aztán rárakja a vállára és hirtelen egy lendülettel megnő...és én csak nézek hogy úr isten mekkora... a macsekról csak annyit hogy eggyik részben volt egy Kiruru nevű macsek...

Akemy (szerki)

(..., 2009.09.30 20:44)

És hol? :D Ha valaki tudja, akkor légyszí írja meg, és kijavítom. :D

10.

(-bettiy-, 2009.09.15 15:39)

Ez nem igaz mivel benne van hogy haltak meg a szülők!!!!!

Csillag

(Csillag, 2009.08.11 20:38)

Valóban! Jó észrevételek, amit én is észrevettem (9) az az, hogy a kishúgom is nézi az Inuyashát és egyik este azt mondja nekem : Képzeld van még egy macskadémon! A neve Kikara! Mire én megkérdeztem, hogy hogy nézett ki : ugyan úgy mint Kirara. A dolog annyiban maradt, de aztán én is rájöttem hogy nincs másik macska, csak rossz volt a szinkron! 

 

ProfilképLevelezőlista
Archívum

Naptár
<< December / 2018 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 253780
Hónap: 2276
Nap: 45